perjantai 10. elokuuta 2012

Vilahdus keisarillisesta palatsista

Tämän päiväinen reissu keisarilliseen palatsiin ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Tiesimme kyllä ettei itse palatsin läheisyyteen pääse, se ei tullut yllätyksenä, mutta emme tajunneet että puolet alueesta, jonne pääsee turistitkin, on suljettuna perjantaisin ja maanantaisin, eli juurikin tänään. Huomasimme tämän kuitenkin vasta jo käveltyämme ensin toisessa osassa kilometrikaupalla ja nähtyämme vilauksen jostain rakennuksesta, jonka luulemme olevan keisarillisen palatsin. Juurikin se toinen puoli joka oli auki, oli aika tylsä muuten, vain laajoja kenttiä joko soraa tai sitä yhtä samaa puuta. Aina siellä täällä oli kiinni oleva, vartioitu portti.
Menemme vielä joskus toisen kerran katsomaan mitä siellä tänään suljettuna olleella alueella on.

Keisarillinen palatsi sijaitsee Tokyon aseman vieressä Chiyodan alueella, joka on alueenakin aika harmaa. Täynnä virallisen näköisiä pilvenpiirtäjiä ja paljon autoja kiirehtimässä jonnekin. Ei yhtään ravintolaa, conbinia tai juoma-automaattia missään näköpiirissä.


Tuota valkoista rakennusta tuolla puiden keskellä luulemme keisarin palatsiksi.
Saatuamme tarpeeksi pilvenpiirtäjistä ja kävelemisestä, suuntasimme pyörimään hetkeksi Shibuyaan.

Kävimme juomassa kalliit mutta hyvät juomat Shibuyan kuuluisan tienristeyksen vieressä löytyvässä Starbucksissa ja kyllä ne näkymät oli kivat. Se ihmismäärä, joka siitä kulkee joka kerta kun valot vaihtuvat on ihan mieletön.

Illan pimetessä kiertelimme Shibuyaa ja vilkaisimme pariin liikkeeseenkin. Löysimme myös liukuhihna-sushi-paikan ja kävimme syömässä vähän iltapalaa. Näissä on siis ideana se, että asiakkaat istuvat tiskin ääressä ja edessä kulkee liukuhihnalla lautasilla sushia valmiiksi annosteltuina. Lautasen väri (tai kuvio) kertoo annoksen hinnan ja niitä sitten nostellaan sieltä eteen kun huomaa annoksen, joka näyttää hyvältä. Lopuksi ateria laskutetaan eteen pinottujen lautasten lukumäärän ja värin mukaan.
Sushi tässä pienessä paikassa oli oikein hyvää. :D


Jälleen kaduilla näkyi paljon yukata-asuisia tyttöjä.

Shibuyan jälkeen suuntasimme takasin majapaikkaamme. Jalat kiittivät kun pääsivät kylmään suihkuun ja lepäämään. ^^"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti