sunnuntai 19. elokuuta 2012

Meiji ja maid

Tapasimme tänään jälleen tutun tutun japanilaisen naisen numero C, joka ystävänsä kanssa ystävällisesti piti meille seuraa koko päivän.
Näimme heidät Ikebukurossa yhdeltä, josta jatkoimme matkaa Iidabashin asemalle ja tarkemmin Kagurazakan kadulle. Kadun varrella on kuulemma paljon perinteisiä japanilaisia asioita myyviä liikkeitä, kuten kimonoita ja teetarvikkeita. Jostain sivukujalta löysimme perinteisen japanilaistyylisen ravintolan, jossa olisi saanut istua lattiallakin, mutta meidät ohjattiin suosiolla tuolillisen pöydän ääreen.
Ruoka oli suht kallista (1500 yeniä) mutta todella herkullista. Vuorossa oli jälleen oyakodonia (eli riisiä jonka päällä on kanaa ja kananmunaa), mutta tällä kertaa settiin kuului myös miso-keittoa, salaattia, paria muuta lisäkettä, pala tofua ja jälkiruoka-hyytelö. Oli se kyllä hintansa arvoinen, varsinkin ravintolan tunnelman vuoksi. Japanilaiset kumppanimme kysyivät tarjoilijalta neuvoa lähistön nähtävyyksiin, jonne voisivat meidät viedä, ja tarjoilijan japani oli oikein herkkua japanologin korvilleni... täydellistä lausumista, intonaatiota ja lauserakenteita myöten, ah. ♥
Toki kaikki japanilaiset puhuvat äidinkieltään "oikein", mutta tämä oli kyllä niin standardijapanin täydellinen esimerkki, että oli oikeasti ilahduttavaa kuunnella.



Lounaan jälkeen saimme päätettyä, että menisimme vierailemaan Meiji-pyhäköllä. Suuntasimme siis junalla Harajukun asemalta, jonka vierestä pääsee kätevästi Meiji-pyhäkön alueelle.
Tätä pyhäkköä ympäröivä alue olikin sitten ihan omaa luokkaansa. Pyhäkköä ympäröi toooooodella suuri metsäalue, jonka keskeltä ei edes näkynyt pilvenpiirtäjiä tai mitään. Alue oli todella rauhallinen ja ihanan viileä, kun isot puut varjostivat leveitä kulkureittejä. Paikan torii-portit olivat näkemisen arvoiset...


Vaikka Meiji-pyhäkkökin on turistien suosiossa, sen alue on kuitenkin sen verran iso ja myös itse pyhäkön alue on todella avara, ettei siellä tullut missään vaiheessa sellaista ahdasta meininkiä kuten Sensôji-temppelillä. Henkilökohtaisesti pidin tästä pyhäköstä paljon enemmän.



Meiji-pyhäkön jälkeen lähdimme kävelemään japanilaisten oppaidemme opastamana kohti tuntematonta kohdetta. Ohitimme viereisen Yoyogi-puiston, jossa näkyi myös rockabilly-tanssijoita, eli tötterötukkia!



Käveltyämme ehkä vartin tai kaksikymmentä minuuttia löysimme itsemme yhtäkkiä Shibuyasta! Siellä suuntasimme maid-kahvilaan.
Maid-kahviloiden idea on se, että siellä tarjoiljat ovat pukeutuneet söpöihin sisäkkö-asuihin ja söpistelevät käytöksellään ja kaikilla muillakin tavoilla niin paljon kun kerkeävät.
Esimerkiksi kun saimme tilauksemme pöytään, tarjoilijamme kysyi, haluaisimmeko me tehdä taikoja, jotta juomamme maisuisivat paremalle. No tottahan toki halusimme! Tarjoilija näytti ensin itse, mitä täytyi tehdä ja sitten teimme kaikki yhdessä. Meidän taikamme meni niin, että ensin taputettiin käsiä yhteen ja sanottiin japaniksi "tule herkulliseksi!", jonka jälkeen käsillä tehtiin sydän ja pidettiin söpöä ääntä. x) Jossain vaiheessa tarjoilijat myös vetivät jonkinlaisten esiintymisen para-para -tyylisesti ja kävivät aina välillä juttelemassa meidän kanssa mukavia. Kahvilassa oli myös pieni trampoliini, joka äänteli söpösti kun sen päällä hyppi. Aikamoinen kokemus se ja hampaita särki se kaikki söpöstely, mutta todella hauskaa oli kyllä, ei siinä mitään. Tarjoilijoiden suloinen innostuneisuus tarttuu!
Hinnasta sen verran, että 500 yenillä sai tunnin istumisaikaa kahvilassa, jonka jälkeen juomista (ja syömisestä jos halusi) piti maksaa vielä erikseen. Esimerksiksi minun tilaamani meloni sooda maksoi vielä 550 yeniä lisää. Ei halpaa herkkua, mutta kyllähän tuo nyt ainakin kerran pitää kokea. ^^

Itse tarjoilijoista ei saanut ottaa kuvaa, joten tässä tällainen yleisnäkymä kahvilasta. Nuo kuutionmalliset lamput vaihtoivat väriä kun niitä heilautti.

Maid-kahvilasta lähdettyämme pyörimme hetken isossa käytettyjen kirjojen/pelien/DVDiden/lehtien/minkätahansasellaisen -liikkeessä, jonka jälkeen suuntasimme izakayaan.

Izakaya on perinteinen japanilainen ravintolan ja baarin risteytys. Niissä saa yleisesti erilaisia juotavia (myös alkoholittomia) ja pikkupurtavia halvalla. Tässä meidän valitsemassamme kaikki juomat ja ruoat maksoivat pääasiassa 270 yeniä.
Siinä sitten istuimme iltaa ja nautimme erilaisista juomista (sain itse puristaa greipin puolikkaan omaani O_o") ja mm. sushista, ranskalaisista ja tulisesta paistetusta lihasta.

Kaiken kaikkiaan koko päivä oli todella mukava, kiitos siitä japanilaisille seuralaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti