maanantai 6. elokuuta 2012

Lippuja myyvä Totoro

Eilen emme tosiaan tehneet mitään mainitsemisen arvoista, mutta tänään vuorossa oli Ghibli-museo!
Ghibli-museo on Studio Ghiblin taidetta, luonnoksia ja tuotteita esittelevä paikka. Studio Ghibli taasen on animaatio- ja elokuva-studio, jonka kuuluisimpia töitä ovat Hayao Miyazakin (hän on myös yksi perustajista) anime-elokuvat, esimerkiksi Naapurini Totoro ja Henkien kätkemä.

Koska museo on pieni mutta hyvin suosittu, heidän käytäntönsä on, että liput täytyy ostaa etukäteen ja niissä on myös tietty aika, jolloin museoon saa mennä. Meille oli tämä toisspäiväinen japanilainen tutun tuttu ostanut liput jo etukäteen. Meille varattu aika oli tänään maanantaina kahdelta iltapäivällä. Liput kustansivat 1000 yeniä, mutta saimme ne yllättäen lahjaksi. :D

Lähdimme hyvissä ajoin liikkelle ja ensin suuntasimme Shinjukun asemalle, josta vaihdoimme Mitakaan menevään junaan. Mitakan asemalta museolle piti kävellä vielä reilu kilometrin verran.
Saapuessamme paikalle, meidät toivotti yllättäen tervetulleeksi itse Totoro, joka oli myymässä lippuja!
Olimme hieman ajoissa, mutta pääsimme silti sisälle melkein heti.
Itse museossa ei saa ottaa kuvia, mikä on todella harmi, koska paikka on ihastuttava. Se on todellakin pieni, mutta talo on monikerroksinen ja se on arkkitehtuurisesti hieno. Museossa on tosiaan esillä mm. luonnoksia studion eri animeista, näytteitä tyylillä "näin olemme animoineet tämän ja tämän pätkän" ja paljon muuta.
Näimme myös söpön pienen animaatiopätkän ihmispojasta ja pupupojasta, jotka kiistelivät niityltä löytämästään kepistä.




Ghibli-museon vieressä on Inokashiran puisto, jonka läpi päätimme kävellä Mitakasta edelliselle asemalle. Puisto oli yllättävän mielenkiintoinen. Korkeita puita ja hassuja viidakkoääniä. Puistosta löytyi myös iso lampi ja ilmeisesti siellä olisi ollut myös jonkinlainen eläintarhan tapainen, mutta menimme kylmästi vain ohi koska alkoi olla jo huutava nälkä (suuntana oli aseman lähialue, josta yleensä löytyy muutama ruokapaikka). Lammen rannalta löytyi joku palatsi/temppeli ja vedestä itsestään isoja karppeja ja pieni kilpikonna.



Löydettyämme viimein puistosta Kichijôjin asemalle, kävimme syömässä ja sitten suuntasimme tutkimaan aikaisemmin vain näkemäämme Harajukua. Olimme siellä ehkä kolmisen tuntia, mutta ehdimme käymään läpi vasta ehkä kolmasosan kaikista mielenkiintoisista kaupoista. Itse en tällä(kään) kertaa ostanut mitään, mutta on siellä vaan paljon kaikkea ihanaa hipelöitävää.


Saatuamme tarpeeksemme palasimmekin takasin majapaikkaamme.
Olen edelleen kipeä, joskin kurkkuun ei satu lähes ollenkaan enää, mutta uusin oire on yskä. Ostin conbinista sellaisia suun ja nenän peittäviä maskeja, jotta voin käyttää niitä ainakin junassa, ettei kanssamatkustajani joudu kestämään yskäni pärskeitä.
Japanilaisia lääkkeitä en ole vielä käyttänyt; otin Suomesta mukaan omia särkylääkkeitä. Jos tämä yskä jatkuu pitkäänkin, voi olla että menen pyytämään siihen lääkettä apteekista, mutta eiköhän tämä tästä muutenkin. ^^"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti