maanantai 13. elokuuta 2012

Pientä onnea ja kylpemistä

Tänään suuntasimme kohti Asakusaa ja tarkemmin Sensôji-temppeliä. Kyseinen temppeli on Tokion vanhin (rakennettu 645) ja yksi sen tunnetuimmista temppeleistä.

Tarkoituksena oli tavata tämä aikaisemminkin mainittu koulukaveri temppeliin vievän Kaminari-portin edessä ja kolmas kerta toden sanoo, sillä tällä kertaa vihdoin onnistuimme löytämään toverimme. ^^"

Kaminari-portti.
Kävelimme sitten yhdessä Nakamise dôrin läpi itse Sensôji-temppelille ja ihailimme sitä hetken. Toinen matkatovereistani osti myös ennusteen tämän vuoden onnesta ja sai "pienen onnen". On olemassa myös esimerkiksi isoa onnea ja keski-onnea. Jos saa huonon onnen, ennuste on tapana sitoa eräänlaiseen telineeseen "tuulen vietäväksi", jotta paha onni ei toteutuisi.

Kävelimme takaisin Nakamise dôria, joka on täynnä pieniä krääsäliikkeitä. Liikkeissä myydään kaikkea viuhkoista ja laukuista koiranleluihin ja makeisiin.

Sensôji




Temppeliltä lähdettyämme suuntasimme illan jo hämärtyessä kohti koulutoverimme tietämää sentôta eli julkista kylpylää.
Ihan ulko-ovella asti otetaan kengät pois ja sisälle mennään sukkasilteen tai paljain varpain. Sisäänpääsystä tuli maksaa 450 yeniä ja lisäksi meidän täytyi vuokrata pyyhkeet 60:llä yenillä, koska emme olleet raahanneet omia mukanamme. Saimme pyyhkeet tiskiltä ja siirryimme pukuhuoneeseen. Tavarat ja vaatteet sai laitettua lukolliseen kaappiin. Siellä sitten riisuimme ja siirryimme kylpylän puolelle. Ensin peseydytään kunnolla, pestään hiukset ja keho ja huuhdellaan saippua huolella pois. Sen jälkeen voi siirtyä hautumaan isoon altaaseen, joka on täynnä kuumaa vettä (noin 42 asteista seinässä olleen mittarin mukaan). Hieman se oli kuumaa aluksi, mutta kun siihen tottui, tunne oli erittäin mukava. Niissä pitää vain olla varovainen, ettei lillu liikaa jotta ei rupea heikottamaan. Hetken liottuamme kävimme viilentävässä suihkussa ja kokeilimme vielä hieman viileämpää allasta (noin 40 astetta). Se oli ehkä vielä vähän miellyttävämpi kuin kuumempi allas, kun ei tullut kiehumisen tunnetta. x) Kylpylässä oli myös noin 15 asteinen allas, mutta varsinkin kuuman veden jälkeen se oli aivan liian kylmä minun makuuni. Saatuamme tarpeeksemme altaista, kävimme vielä suihkussa ja poistuimme pukuhuoneen puolelle.
 Kylpylässä on miesten ja naisten puolet erikseen, mutta muuten siellä ollaan ihan sulassa sovussa alasti. Suomalaiselle tämä ei ole mitään uutta, joten sentôsta nautti kyllä mainiosti. Siellä lämpeni ihanasti ja jälkikäteen rentoutus oli saman tyylistä kuin saunan jälkeen. Oikein mukavaa. ^^"
Myöskään kuuma ulkoilma ei tuntunut yhtään niin kuumalta enää sen 40 asteisen veden jälkeen. Hyvin virkistävää siis.
Sentôssa kuitenkin ensimmäistä kertaa meitä ihan oikeasti tuijotettiin. Mennessämme kuumimpaan altaaseen, meidän reaktiomme olivat varmaan huvittavia, sillä huomasimme parin keski-ikäisen naisen naureskelevan ja tuijottelevan meitä. Tuijottaminen saattoi johtua myös siitä, että turistit eivät hirveästi käy sentôssa.

Sentôn jälkeen kävimme vielä Mister Donutsissa syömässä parit munkit (paljon halvempaa kuin esim. Arnolds eikä myöskään läheskään niin rasvaista tai sokerista).

Huonoa onnea ennustaneet laput.

Nakamise dôri
Tänään on muuten tuullut jo niinkin kovaa, että jopa Vaasassa asunutta hirvitti. Piti ihan ottaa tasapainottavia askelia muutaman kerran kun tuuli meinasi viedä mukanaan. Tuuli kyllä viilensi oloa ihan mukavasti, mutta kyllä vähemmälläkin olisi pärjännyt. x)



2 kommenttia:

  1. Pakko kysyä miksi käytät melkein joka välissä hermostunutta/nolostunutta/ujoa hymiötä?
    ^^" <-- selkeästi hymiö jolla on hikipisara otsassa. Lauseesi saavat usein uusia merkityksiä tuon hymiön kanssa, esim.
    "Siellä lämpeni ihanasti ja jälkikäteen rentoutus oli saman tyylistä kuin saunan jälkeen. Oikein mukavaa. ^^" "
    <-- Tarkoitatko tuolla hymiöllä, että oli mukavaa mutta nolostuttaa sanoa se, vai että tuntui siltä että piti sanoa että oli mukavaa vaikkei ollutkaan? Hymiö kyllä hämmentää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Käytänkö hymiötä todella niin paljon? En ole itse huomannutkaan, se vain kuuluu hymiö-varastooni ja viljelen sitä mielelläni. Olet kai huomannut, etten aina käytä ^^-hymiöstä hikipisarallista versiota ja joskus hikipisarat kenties lipsahtavat vahingossa sellaisiin kohtiin, joissa niitä ei tarvittaisi. Minulla ei kuitenkaan ole tapana upottaa hymiöihin mitään sen syvempiä merkityksiä, vaan annan tekstin puhua puolestaan. Hymiöt vain rytmittävät tekstiä kivasti ja tuovat siihen mukavaa lisäväriä ilman mitään taka-ajatuksia. ^^"

      Mutta täytyy sanoa, että jos hymiöistä on pakko löytää jotain merkitystä, ajattelitko yhtään, että saatoinhan hyvinkin tarkoittaa kylvyn yhteydessä kyseisellä hymiöllä myös jälkihikeä? ;)

      Poista