perjantai 3. elokuuta 2012

Potemista, pyykkiä ja matsuri

Eilen ajattelin, etten kirjoita tänään mitään, koska suunnitelmissa oli vain oleskella majapaikassa ja sen lähistöllä. Saatiin kuitenkin kerrottavaa aikaiseksi kun päätimme pestä pyykkiä!

Pyykkikone

Ymmärsimme ohjeista sen verran, että ensin piti laittaa maksu (200 yeniä per pesu) ja sitten painaa jotain "shower"-nappia. Rahan laitettuamme emme edes ehtineet painaa mitään kun kone jo rupesi täyttämään itseään vedellä. Luimme äkkiä loputkin ohjeet ja saimme selville, ettei tässä vaiheessa vielä saanut laittaa pyykkejä eikä pesuainetta sisään. Siinä sitten hetkisen odottelimme, että kone täyttäisi itsensä. Siinä kesti ehkä viitisen minuuttia. Saatuaan tarpeeksi vettä, kone rupesi ihan ilmoittamatta heiluttelemaan vettä sisuksissaan ja päättelimme että nyt olisi aika viskata pyykit veden sekaan ja sirotella päälle vähän pesuainetta.
Pesukone on siis päältätäytettävä, jonka rumpu täyttyy vedellä ja sinne veden sekaan tungetaan pyykit ja pesuaine iloisesti sekaisin.
Ohjelma kesti puoli tuntia, jonka jälkeen pyykit olivat yhtä kosteita kuin suomalaisenkin pesukoneen jäljiltä.

Kuivuri
Seuraavaksi uskalsimme kokeilla myös pyykinkuivaajaa, sillä täällä on paitsi kuumaa myös kosteaa, joten  ajattelimme pienen kuivattelun auttavan pyykejä kuivamaan nopeammin myös ulkoilmassa.
Kuivurissa ei ollut ohjeita oikeastaan ollenkaan, joten kokeiltiin vaan randomilla. Tungettiin maksukoneeseen 100 yeniä, jolla sai ilmeisesti puoli tuntia kuivausaikaa, paineltiin paria nappia tuurilla oikeassa järjestyksessä ja saatiin kone käyntiin.
Kuivurista tullessaan vaatteet olivat todella kuumia mutta vieläkin suhteellisen kosteita, joten ripustimme ne sitten vielä ulos kuivumaan. Siellä ne nyt killuvat ja noin neljän tunnin jälkeen ne ovat vähän niin kuin kuivia... eivät ne varmaan sen enempää tässä ilmanalassa kuivukaan, mutta annamme niiden olla ulkona vielä yön yli.

Muuten päivä on kyllä mennyt juuri niin kuin suunniteltiinkin. Nukuimme vähän liiankin pitkään, varmaan jet-lagin ja kuumuuden yhteisvaikutelmasta, kävimme vähän lähikaupassa hakemassa juotavaa ja aamupalaa. Sen jälkeen oleilimme majapaikassa suurimman osan päivästä.

Iltapäivällä lähdimme metsästämään kunnollista ruokaa mutta törmäsimmekin yllättäen jonkun temppelin pihamaalla olleeseen matsuriin! Matsuri on japanilainen juhla/festivaali, jossa on ehkä musiikkiesityksiä ja iltotulitusta, mutta ainakin kojuja, joissa myydään erilaisia pieniä herkkuja kuten takoyakia (mustekalan paloja taikinan sisällä paistettuna palloksi) ja kakigôria (jäätä "raastettuna", jonka sekaan laitetaan makusiirappia ja tuoretta hedelmää). Monet naiset (ja miehetkin) olivat pukeutuneet yukataan, eli tavallaan kevyempään kesä-kimonoon. Siinä ei ole läheskään niin paljon kangasta kuin kimonossa ja kangas on paljon ohuempaakin. Oikein hienon näköistä. :D
Alue oli koristeltu paperilyhdyilla ja monet olivat jostain saaneet ilmapallonkin. Paikalla oli myös paljon pikkulapsia ja heille suunnattua ohjelmaa, joten oletamme, että kyseessä oli juurikin joku lasten-matsuri. Alue oli aika pieni, joten emme siellä hirveästi aikaa viettäneet ja lähdimme edelleen etsimään sitä ruokapaikkaa, joksi valikoimme läheisen raamen-paikan.


Raamenin jälkeen palasimme matsuriin vielä maistamaan niitä takoyaki-palleroita (ihan hyvää, mutta hankala syödä kun aseena oli sellainen hammastikun paksuinen kymmensenttinen tikku) ja kakigôria, jossa makuna toimi vesimeloni. Se oli tosi makeaa, mutta hyvää toki.

On hyvä, että olemme voineet ottaa tänään rennommin, sillä olen tainnut saada jostain flunssan. Kurkkuni oli kipeä jo eilen illalla, mutta ajattelin sen johtuvan vain ilmastoinnin kuivuttamasta ilmasta, mutta aamulla herätessäni myös nenä oli tukossa ja olo paheni heti kun lähti liikkelle. Onneksi on ibuprofeenia mukana. Tällaisessa kuumuudessa on vain hieman ikävä olla kipeänä. Toivottavasti tämä menee pian ohi.

Ihan majapaikkamme edestä, tuosta punaisen esineen kohdalta pääsee sinne pihalle. Otan kunnon kuvia siitäkin tässä joskus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti