perjantai 3. elokuuta 2012

Ikebukuro

Majapaikan viereiseltä kadulta.

Tänään lähdettiin liikkeelle majapaikan melkeinpä naapurissa olevan pyhäkön/temppelin katsastamisella. Pyhäkön yhteydessä oli myös perinteinen japanilainen hautausmaa.







Sellainen huomio muuten... ne jotka tietävät, japanilaisissa animeissa on usein taustalla sellaista hyönteisen ääntä, jolla ilmaistaan helposti ajankohdan olevan juurikin kesän kuumin aika. Se hyönteinen on laulukaskas ja se ääni on ihan järkyttävän kova. Se kuuluu ihan keskellä kaupunkiakin liikenteen melun alta. Näimme myös yhden majapaikan seinässä (jälleen ulkopuolella, sentään) kökkimässä ja isokin se on, sellainen viitisen senttiä pitkä.

Temppelissä käyskentelyn jälkeen suuntasimme Ikebukuron kaupunginosaan. Siellä sitten suuntasimme heti ensimmäisenä 100 yenin kauppaan, joka on paikallinen halpakauppa, sellainen Eurokaupan tyylinen (niitä on kuitenkin useampia eri ketjuja), jossa kaikki maksaa siinä 100 yenin tienoilla. Sieltä saa paljon perustavaroita aina snackeistä ja meikkitarvikkeista astioihin ja kylpypyyhkeisiin asti. Itse olin vailla viuhkaa, jolla voi leyhytellä itseään tuolla ulkoilmasaunassa. Sopiva löytyikin ja ostin myös pienen pienen pyyhkeen hien pyyhkimistä otsalta ja niskasta jne. varten (sitä ihan oikeasti tarvitsee, en edes liioittele).

Täällä muuten on kadulla aika paljon sellaisia mainostenjakajia, jotka eivät suinkaan jaa pelkästään paperisia esitteitä, vaan ne esitteet on tungettu pienen nenäliinapaketin sisälle. Olen ottanut tavaksi ottaa ne melkein aina vastaan, niin eipähän tule tarvetta ostaa nenäliinoja vähään aikaan.

100 yenin kaupasta lähdettyämme pyörimme päämäärättä Ikebukuron alueella katsellen vain paikkoja. Jossain välissä kävimme syömässä jotain lihariisisysteemiä (en muista nimeä nyt, mutta samantyylistä kuin se eilinen kanainen oyakodon).
Olemme käyneet täällä vain ihan parissa ravintolassa vasta, mutta ainakin niissä ollaan aina pöytään asetuttuamme saaneet eteemme kupit ihanan kylmää vihreää nestettä. Se on melkein kuin vihreää teetä, mutta ei ihan, eikä makukaan ole mikään suussa sulava. Kyllä se tulee kuitenkin juotua, kylmää kun on.

Syömisen jälkeen pyörittiin vähän lisää Ikebukurossa. Se täytyy vielä uudestaan mainita, että tosiaan kaupoissa ja ravintoloissa on ihanan taivaallinen ilmastointi, aina. Niihin menee katselemaan jo senkin takia, että viilentyisi vähän, vaikka mitään ei aikoisikaan ostaa.

Törmäsimme myös eläinkauppaan, jossa oli pienissä kopeissa pienenpikkuruisia koiran ja kissan pentuja. Niiiin suloista, mutta kävi vähän sääliksi ahtaissa oloissa oleskelevia eläimiä... Ne näyttivät kyllä ihan hyvinvoivilta, ravituilta ja siisteiltä, mutta silti. Ja ne näyttivät ihan liian pennuilta vielä myytäviksi, mutta ehkä täällä on eri säädökset sitten. Hinnat olivat muuten jotain 1000-1800 euron luokkaa.

Kahvilassakin tuli käytyä, jossa tilatessa jääteen maidon makuisena, saikin vain pelkkää kylmää teetä (Liptonin keltaista, hyi) ilman edes sokeria. Mihinköhän se maito mahtoi jäädä... <<"

Kahvilan jälkeen saatiin päähänpisto, että mennäänkin laulamaan karaokea vähäksi aikaa.
Japanissa karaoke on siis lähinnä sellaista, että mennään porukalla (tai yksin, miksei) sellaiseen karaoke-paikkaan, jossa on jokaiselle ryhmälle ihan oma huone, jossa voi rauhassa lauleskella tietyn aikaa. Usein hintaan kuuluu myös juotavaa niin paljon jaksaa juoda ja tällä kertaa otimme myös lisämaksua vastaan jätskiä niin paljon kuin jaksettiin syödä.
Tuolla paikassa puoli tuntia lauleskelua maksoi 140 per nenä. Itse olimme siellä kaksi tuntia. Oli kyllä kivaa, vaikka toinen mikeistä teki tenän puolessa välissä vaikka sen vaihdatimmekin ja laitteiston opettelemiseen meni hieman aikaa. Pitää mennä ehdottomasti toistekin. :D
Se oli kyllä erikoista, että kappaleissa ei ollut taustalaulua ollenkaan, eikä edes melodian kulkua mitenkään visualisoituna. Ruudulla näkyivät vain sanat ja biisi pitikin sitten tuntea aika hyvin jo ennestään jos mieli mukana pysyä. x)
Biisivalikoimasta sen verran, että sieltä löytyi japanilaisten kappaleiden lisäksi ihan kiitettävä määrä tunnetuimpia ja suosituimpia länsimaalaisia artistejakin (ja myös HIMiä) sekä jopa muutama korealainenkin kappale. ^^

Karaoken kappaleenvalintalaite. :D

Karaokeilun jälkeen pyörimme jälleen hetkisen verran ympäriinsä Ikebukurossa. Eksyimme TOBU-nimiseen tavarataloon jossa oli kai 10 tai 11 kerrosta. Se oli kylläkin sellainen hienostotavaratalo, eli hienosti sisustettu ja tavarat niin kalliita ettei mitään voi ostaa. Kiersimme siellä kuitenkin jonkun aikaa, koska löysimme lastenosaston (söpöjä panda-pehmoleluja) ja paperitavaraosaston (hienoja postikortteja ja muistikirjoja) sekä kirjaosaston, jossa oli hurja puolikas hyllyllinen englanninkielistä kirjallisuutta. Siellä oli myös isot kasat mangaa (japanilainen sarjakuva), joiden luota toinen matkaseuralaiseni täytyi raahata pois sillä lupauksella, että tulemme vielä uudestaan. xD

Odotimme Ikebukurossa vielä hetken pimeän tuloa, sillä halusimme nähdä (ja ottaa kuvia) valomainoksista. Sen tehtyämme suuntasimme takasin majapaikkaamme kohti sillä kommelluksella, että junassa kuulutettiin kaikki muut asemat paitsi se, jolla meidän piti jäädä, joten olimme junassa sitten vahingossa pari pysäkkiä liian pitkään. Jäimme sitten pois ja hyppäsimme takasin päin menevään junaan, jolla pääsimme ihan hyvin perille. Onneksi matka veloitetaan vasta pääteasemalta poistuessa, niin seikkailustamme ei aiheutunut mitään haittaa.

Täällä päässä (tämän kaupunginosan nimi on muuten Ôizumi-gakuen) pyörimme vielä hetkisen etsimässä sopivaa ruokapaikkaa ja päädyimme lopulta siihen samaan missä kävimme eilenkin. Itse maistoin kylmiä nuudeleita, jotka ovat nimensä mukaisesti keitettyjä nuudeleita, mutta kylmiä. Ihan hyvää kyllä, mukavasti viilensivät. Ymmärrän kyllä miksi japanilaiset niitä tykkäävät kesällä syödä. ^^

Tänään vuorossa ollut mehujää suli ihan samalla nopeudella kuin eilenkin. Maultaan se oli vähän kuin jäädytettyä maitoa, jonka seassa oli erinäisiä hedelmiä paloina, mm. ananasta, mandariinia ja punapapua.
Mehujäistä ei ole kuvia, kun niiden syömiseen pitää keskittyä niin paljon. Kuka olisi uskonut, että jäätelön syöminen voi olla haasteellista. xD

Tänään oli muuten ehkäpä vielä kuumempi kuin eilen. Säätiedotus telkkarissa aamulla lupasi 32 astetta toisella kanavalla ja toinen lupasi jopa 34 astetta. Vettä ja muuta kylmää juotavaa kuluu ihan hulvattomat määrät. Onneksi täällä on melkein joka kulmalla sellainen myyntiautomaatti (vending machine), josta saa kylmää juotavaa n. 100 yenillä. Tulee tarpeeseen. :D
Samanmoisista automaateista voi saada myös kuumaa juotavaa, tupakkaa ja jopa alkoholia (viimeisimpiä ei kyllä vielä ole tullut vastaan, en ainakaan muista).

Sekin muuten vielä, että täällä ihan oikeasti näkee sellaisia japanilaisia naisia, jotka näyttävän nukeilta. Läheskään kaikki eivät toki siltä näytä, mutta jotkut nuoret naiset ovat niin nätisti laitettuina tiptop-kuntoon, että jos he eivät liikkuisi, voisi heidän luulla olevan nukkeja.

Ikebukurosta

Taitaa olla samalta kadulta jopa, nyt vain pimeällä.

Sellaista tänään, huomenna taas uusi päivä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti