maanantai 19. elokuuta 2013

Takarazuka Revue

Takarazuka Revue on nimensä mukaisesti Takarazukassa majaansa pitävä teatteri-/musikaaliseurue, jonka esiintyjät ovat ainoastaan naisia.
Seurueen esitykset ovat aina todella hienoja ja viihdyttäviä ja esiintyjät osaavat todellakin asiansa.


Tulin vuoden aikana käyneeksi Takarazukan teatterissa kahdesti. Ensimmäisenä vuorossa oli Monte Kriston kreivi. Tarina oli minulle jo ennestään tuttu, joten vaikka se onkin monimutkainen, pysyin ihan hyvin perillä asioista. Välillä jotkut hahmot menivät vähän sekaisin, sillä japanilaisittain lausutut ranskalaiset henkilöiden nimet jäivät ymmärtämättä ja en aina muistanut kuka oli tehnyt mitäkin.
Kun näytelmään uppoutuu, niin kuin aina käy, unohtaa helposti että kaikki miehetkin ovat naisia.
Näytösten jälkeen on aina vuorossa upea laulu- ja tanssinumero, jossa kyseisen näytelmän päähenkilöt saavat ylleen upeat pelkkää sulkaa ja glitteriä täynnä olevat asut ja käyvät vielä kerran kumartamassa yleisölle.
Monte Kriston kreivin kohdalla esitettiin kuitenkin joku hienompi ja pidempi esitys, jossa kunnioitettiin erityisesti Takarazukan luoneita ja sen suosiota edesauttaneita henkilöitä.


Toisella kertaa kävimme katsomassa Romeon ja Julian. Tälläkin kertaa tarina oli luonnollisesti tuttu ja rakastin tätä esitystä. Mercutiolla oli kirkkaan punaiset hiukset. Erityisesti tykkäsin kahdesta kuolemaa ja rakkautta symboloineesta  balettitanssijasta, jotka aina välillä pitivät ihan omaa esitystään näytelmän taustalla. He olivat erittäin kaunis lisäys ja olisin voinut katsoa heidän tanssimistaan ikuisuuden.
Tällä kertaa loppushow oli hieman lyhyempi, ihan perus kiitos ja kumarrus.







Liput ovat kalliita, mutta monissa näytöksissä on sellainen etu, että jos lipun käy ostamassa saman päivän aikana saman päivän näytökseen, sen saa alennettuun hintaan. Molemmilla kerroilla yritimme tätä, mutta loppujen lopuksi ostimmekin liput opiskelija-alennuksella, josta ensimmäisellä kerralla tuli hinnaksi 2000 yeniä ja toisella muistaakseni 3500 yeniä. Molemmilla kerroilla paikat olivat toki halvimmasta päästä, ylhäällä parvella, mutta näköala oli oikein hyvä ja pidän itseasiassa enemmän sellaisesta paikasta, jossa koko lavan näkee kerralla.



Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa edes yksi esitys, jos vain sinne päin Japania eksyy. :)

2 kommenttia:

  1. Ja niille jotka eivät ole käyneet Takarazukaa vielä katsomassa, pieni varoituksen sana: Takarazukan miesosien näyttelijättäret voivat viedä sydämesi.

    Terv, Oceans Eleven -musikaalin Danny Oceania esittäneelle sydämensä menettänyt

    VastaaPoista