keskiviikko 21. elokuuta 2013

Japanese Language Proficiency Test

Olen aikasemmin Suomessa ottanut osaa JLPT-kokeeseen, tasolla N3. Se meni silloin hilkulla läpi.

Tänä vuonna päätin sitten ottaa osaa yhtä vaikeampaan tasoon N2.
Japanissa koetta varten järjestetään myös harjoituskoe, johon ei ole pakko osallistua, mutta ilmoittauduin kuitenkin kun halusin nähdä minkälaisia kysymyksiä kokeessa voisi tulla vastaan.

Harjoituskoe järjestettiin 16. kesäkuuta jossain Osakan kuusessa, tarkemin Kinki yliopiston Higashi-Osaka -kampuksella (eli itä-Osakan kampuksella). Tilaisuus oli kyllä todella hyvin organisoitu. Olimme jo aikaisemmin saaneet postissa tiedon koepaikasta ja -ajasta, sekä meille osoitetusta testihuoneesta (kokelaita oli varmasti parisensataa), joten piti vain saapua paikalle ja seurata ohjeita.
Rakennuksesta oli peitetty kaikki kanjit, siis ihan joka ikinen ilmoitustaulun ilmoituksia ja vessoja myöten.

Kokeessa oli ihan normaalit kielioppi- ja luetunymmärtämisosuudet sekä kuullunymmärtämistä.

Omalta osaltani koe tuntui menevän ihan mukiinmenevästi ja sainkin tulokset sitten heinäkuussa (oikean kokeen jälkeen vasta) ja jos 60% pitää saada oikein jokaisesta osiosta läpipääsemiseksi, koe meni läpi.


Varsinainen koe järjestettiin 7. heinäkuuta meidän onneksemme ihan omalla KGUn kampuksellamme. Tiesimme siis valmiiksi mihin mennä eikä matkakaan ollut pitkä. :)
Koe ja järjestelyt olivat tietenkin ihan samanlaiset kuin harjoituskokeessa ja ihan mukiinmenevästi sekin tuntui menevän, joskin en osaa sanoa menikö se läpi vai ei. Harjoituskokeen tulosten valossa on kyllä aivan mahdollista että koe meni jopa läpi.
Tulokset tulevat kai elokuun loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti