tiistai 13. elokuuta 2013

Hiroshima 19.1.-25.1.2013

Lähdimme Kiotosta kohti Hiroshimaa muistaakseni noin kymmenen maissa lähteneellä bussilla. Matkasimme siis päivällä yöbussin sijaan, sillä vanhempani halusivat nähdä maisemia. Heidän matkustustyylillään matkantekokin on tärkeää, eikä vain se päämäärä. Tämä sopii minullekin erittäin hyvin. :)
Teimme välipysähdyksen Osakassa, josta löytyikin tuttuja. Maritta nimittäin liittyi seuraamme Hiroshiman etapillemme.

Hostellimme.

Hostellimme oli hyvällä paikalla, ihan parin minuutin kävelymatkan päässä JR Hiroshima-asemalta. Ensimmäisen kerran sinne mennessämme meinasimme vain eksyä, sillä jouduimme alittamaan junanradat maan alta, joten suuntavaisto katosi. Kysyttyämme apua oikea ulospääsy kuitenkin selvisi ja pääsimme sen suuremmitta ongelmitta hostellillemme.

Taisimme heti seuraavana päivänä suunnata Hiroshiman rauhanmuistomerkille, eli tälle kupolikattoiselle rakennukselle, jonka rakenteet selvisivät melkein täsmälleen sen yläpuolella räjäytetyn atomipommin jäljiltä pystyssä. Kävimme myös Peace Memorial Museumissa. Puisto itsessään oli hyvin kaunis ja rauhaisa, vaikka tietenkin tuollaisessa paikassa riittää aina käviöitä ja tällä kertaa siellä sattui myös olemaan jonkinlainen juoksukilpailu samaan aikaan.
Museo taasen... On tärkeää olla paikka, jossa on tarkalleen kerrottu ja säilötty Hiroshiman historian kamalin hetki, mutta se on ahdistava paikka. Ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta vain aurinkoisena kesäpäivänä ja samalle päivälle täytyy suunnitella jotain mukavaa ja rentoa. Se jää kummittelemaan mieleen liian helposti.




 




Vähän vähemmän ahdistava paikka oli Miyajiman saari. Menimme sinne päin junalla, matka kesti... puolisen tuntia? 45 minuuttia? En ihan ole varma nyt, mutta kuitenkin jonkin aikaa. Asemalta piti kävellä vain suoraan katua pitkin satamaan, jossa Miyajimalle menevään lauttaan pystyi vain astumaan. Me pystyimme myös vanhemmilleni hankituilla ICOCA-matkakorteilla maksamaan myös lauttamatkamme. Maksu otettiin sitten saaren päässä. Jos ei ole hallussa matkakorttia, lauttaan voi myös ostaa yksittäislippuja.
Miyajiman saaren päänähtävyys on varmasti meressä seisova iso torii-portti ja siihen liittyvä pyhäkkö, jonka nimeä en muista. Maksoimme itsemme myös pyhäkköön sisälle. Vuorovesi ei ollut ihan korkeimmillaan, mutta torii-portti sentään oli vedessä. Pyhäkkö itse ei ihan ollut vielä (tai enää?).
Saarella oli toki myös niitä kuuluisia peuroja, jotka onneksi jättivät meidät muuten rauhaan, mutta antoivat kyllä silittää ja vähän haistelivat, että josko meillä olisi jotain syötäväksi kelpaavaa.
Kiertelimme saarta muutenkin kaikessa rauhassa, ostimme vähän tuliaisia ja katselimme vain ympärillemme. Todella kaunis paikka, kannattaa ehdottomasti käydä useammankin kerran. :D
Hiroshimaan takaisin matkasimme raitiovaunulla, ja matka kesti noin tunnin verran.




Ei sadan vaan tuhannen yenin kauppa!








Käväisimme katsomassa myös Hiroshiman linnaa. Se on toki uudelleenrakennettu, sillä sekin tuhoutui atomipommin räjähtäessä, mutta komea näky silti. Sisältä se toimii museona. Esillä oli samuraiden aseita ja vaatteita, sekä sen ajan esineistöä ja sisustusta. Myös katolle pääsi katselemaan hienoja maisemia.
Linnan pihamailla oli myös pari puuta, jotka olivat selvinneet atomipommista. Niitä oli tarkoituksella tuettu ja niistä pidetään varmasti erityisen hyvää huolta.






Siinä taisivatkin olla Hiroshiman kohteemme. Näiden lisäksi kävelimme paljon ympäriinsä ihan ilman sen suurempaa päämäärää. Kävelimme erityisesti joen rantaa eri suuntiin ja ihan vain tunnustelimme ilmapiiriä.






Hiroshimasta matkamme jatkui takaisin Kansain alueelle, eli hyppäsimme taas bussiin ja suuntasimme Osakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti