perjantai 9. elokuuta 2013

Kaksi viikkoa Suomessa

No niin, nyt olen sitten taas Suomessa. Tänään tulee kaksi viikkoa täyteen paluusta (kirjoituksen päivämäärä on Japanin aikaa).

Lähdin asuntolalta liikeelle hieman yli kuusi aamulla, torstaina 25. päivä. Olin pyytänyt samassa asuntolassa asuvaa ystävääni auttamaan laukkujeni kanssa. Lähdimme raahaamaan niitä ensin Takarazukan juna-asemalle, josta matka jatkui junalla kohti Nishinomiya-kitaguchin asemaa. Siellä poistuimme junasta ja raahasimme laukut viereiselle bussipysäkille, josta lähdin yksin lentokenttäbussilla kohti Kansain kansainvälistä lentokenttää. Matka kesti noin tunnin ja maksoi yhdensuuntaisena 1700 yeniä (eli noin 15 euroa).

Laukkuni oli kuin olikin aivan liian painava. Olin etukäteen varannut netistä itselleni yhden ylimääräisen ruumaan menevän laukun, joten sain ottaa mukaan kaksi laukkua plus matkustamoon menevän laukun. Toinen ruumaan menevistä oli kuitenkin auttamattomasti liian painava. Finnairilla ylipainon raja on 23 kiloa ja sitä saa olla aina 32 kiloon asti mutta oma laukkuni painoi huimat 34 kiloa. Jouduin siis kentällä avaamaan laukkuni ja järjestelemään tavarani uudestaan. Sain luvan ottaa toisenkin pienen repun mukaan matkustamoon ja niin sain jopa neljä kiloa pois laukusta. Lähtöselvityshenkilökunta sanoi kuitenkin, että laita ihmeessä pari kiloa vielä lisää tavaraa sinne laukkuun takaisin, kun ylipainomaksu on joka tapauksessa sama summa. Se, kuinka paljon menee ylitse, ei vaikuta enää asiaan. Laitoin pari tavaraa lisää, ja laukun painoksi tuli lopulta hitusen yli 31 kiloa. Se saatiin koneeseen ja ylipainomaksu oli 75 euroa.
Lento meni hyvin, oltiin jopa puolisen tuntia ajoissa. Katselin pari leffaa ja muutaman jakson tv-ohjelmaa.
Jännää oli se, että lennolla oli lähes yksinomaan japanilaisia ja muita ulkomaalaisia. Suurin osa matkustajista vaihtoikin lentoa Helsingissä. Kanssani Suomeen jäi ehkä viisi muuta matkustajaa, tuntui ainakin siltä.

Vanhempani hakivat minut lentokentältä ja menimme veljeni asuntoon viettämään aikaa perheen kanssa. Oli oikein mukava kotiinpaluu. :D


Suomi itsessään tuntuu ihan normaalilta, siltä kuin mikään ei olisi muuttunut. Joistain asioista huomaan kyllä, että olen ollut poissa. Ruokakauppa tuntuu olevan täynnä tuotteita, joita en ole koskaan nähnytkään, mutta niissä ei silti lue "uutuus". Suomalainen populaarikultuuri on jopa vieraampaa kuin se oli ennen, mitkään vitsit ja lentävät lauseet eivät aukene. Elokuvien ja tv-ohjelmien nimet ovat outoja suomeksi.
Välillä tuntuu kuin olisin ollut poissa useammankin vuoden.

Perheeni ja ystävieni kanssa olen toki aina puhunut suomea, mutta ensimmäiset päivät Suomessa täytyi ihan valehtelematta muistuttaa itseäni puhumaan suomea tuntemattomille, etten vain olisi japania ruvennut solkkaamaan. Samoin kuulostaa edelleen oudolta ja vähän ärsyttääkin kuulla tuntemattomien ympärilläni puhuvan suomea.
Asiakaspalvelun karuuteen olen jo ehtinyt tympääntyä.

Muuten menee hyvin. Aikaerorasituksesta en kärsinyt oikeastaan ollenkaan ja olen päässyt rentoutumaan vanhempieni kotona kaukana kaikesta.

Parin viikon päästä muutan takaisin Vaasaan ja aloitan jälleen sekä japanin että englannin opinnot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti