lauantai 17. elokuuta 2013

Omenoita metsästämässä 17.-18.11.2012

Marraskuussa Marittan hostperhe lähti perinteiselle viikonlopun kestävälle omenoidenkeruureissulle ja kutsuivat ystävällisesti minutkin mukaan.

Menin edellisenä iltana yöksi Marittalle, sillä lähtö olisi aamulla aikaisin, viiden maissa. Lähdimme liikkeelle hostperheen autolla ja ajoimme aina Naganon prefektuuriin asti. Matka kesti noin neljä ja puoli tuntia, parilla pysähdyksellä matkan varrella.

Perille päästyämme oli valitettavan huono sää sillä koko ensimmäisen päivän satoi. Suunnitelmia oli kuitenkin noudatettava, joten poimimme omenat hostperheen vuokraamista kahdesta omenapuusta sateessa. Sormethan siinä jäätyivät. Omenat kuivattiin ja puhdistettiin samantien katoksen alla ja pakattiin lähetettäväksi joko kotiin tai ystäville ja tuttaville. Itsekin sain mukaani hostäidille vietäväksi kahdeksan suurta omenaa. Ja siis ihan oikeasti suuuuuria, sellaisia että suomalaista omenaa olisi ihan hirvittänyt.

Kunhan saimme kaikki omenat pakattua ja olimme varmasti läpi asti märkiä, menimme lopuksi onseniin lämmittelemään. Se tekikin erityisen hyvää.
Kiersimme myös matkamuistomyymälöissä, joista tarttui mukaan mm. omena-makeisia ja kännykkäkoru.







Yötä olimme erittäin viehättävässä pienessä vuoristo-mökissä, ihan jopa hirrestä tehdyssä. Olimme sillä kertaa ainoat vieraat. Omistaja oli oikein mukava nainen ja hänen kansaan juttelimme niitä näitä. Saimme paikassa myös oikein maukkaan illallisen ja aamiaisenkin.




Seuraavana aamuna suuntasimme ylös vuorille. Ensin matkasimme tunnin verran bussilla ylös mutkaisia teitä, jonka jälkeen vielä vaijerihissillä aina ylös 2612 metrin korkeuteen. Suomalaiset olivat niin innoissaan lumesta, että saimme jopa henkilökunnan naureskelemaan meille. x)
Vuorella pääsi jopa ihan ulos asti lumen sekaan, joten leikimme hieman lumella, otimme kuvia ja iloitsimme oikeasta pakkasesta (sitä taisi olla noin -10 astetta). Sen jälkeen joimme sisällä teetä/kaakaota ja ostimme parit tuliaiset ja matkasimme sitten taas alas vaijerihissillä ja bussilla.
Tämän jälkeen oli jälleen vuorossa käynti onsenissa ennen kuin lähdimme autolla paluumatkalle. Jäin vielä yhdeksi yöksi Marittalle, sillä tulimme aika myöhään kotiin.





Oli oikein mukava reissu ja olen kiitollinen kun Marittan hostvanhemmat kutsuivat minut mukaan. Kutsu tuli itse asiassa jopa ennen kuin olin heitä koskaan edes tavannut, joskin ennen matkaa tapasimme kyllä kerran tai kaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti