lauantai 1. syyskuuta 2012

Neljäs etappi

Neljäs etappi matkallani Nishinomiyaan on Osaka.
Toisin kuin alunperin suunnittelin, lähdin tulemaan tänne päin jo eilen aamulla, bussilla siltikin. Bussin oli määrä lähteä Shinjukusta yhdeksältä aamulla, mutta check-in olisi suoritettava viimeistään varttia vaille. Suunnittelin siis olevani terminaalissa kahdeksan maissa, ettei vain tulisi kiire.
Matkaseurani oli lähdössä samaan aikaan lentokentälle ja tajusimme edellisenä iltana joutuvamme laukkuinemme juuri pahimpaan aamuruuhkaan... se pelotti jo etukäteen, mutta yllättävän hyvin minä ainakin siitä selvisin, vaikka välillä olinkin vähän liiskana laukkuani vasten.
Ongelmat alkoivat vasta päästyäni Shinjukun asemalla. Bussiyhtiöni sivuilla oli kyllä selkeät ohjeet siihen, miten heidän terminaaliinsa pääsee Shinjukun asemalta, mutta mokasin heti kun en löytänyt asemalta vaadittua länsiuloskäyntiä. Lähdin viittojen opastamana suuntaan, jonka luulin suurin piirtein oikeaksi, mutta jonkin aikaa kuljettuani ja törmättyäni karttaan tajusin etten pääsisi sitä reittiä oikeaan paikkaan. Korjasin sitten suuntaani ja jatkoin matkaa (kaikki tämä muuten maan alla tunneleissa, niitä pitkin olisi päässyt vaikka kuinka pitkälle).
Löysin sitten vihdoin oikean paikan raahattuani laukkujani puolisen tuntia ylös ja alas portaita. Tässä vaiheessa olin jo ihan kirjaimellisesti hiestä märkä... hehkeä olo ja sitä rataa. Kun pääsin check-in tiskille, kello oli 20 vaille yhdeksän... ehdin kuitenkin ajoissa, onneksi.
Hetken odoteltuani päästiinkin jo bussiin (tässäkin vaiheessa piti laukkua raahata ylös korkeita portaita) ja kymmenen tunnin matka saattoi alkaa.

Bussi oli ihan mukava, ei mitään erikoista, paitsi jokaisella oleva oma näyttö, josta pystyi katsomaan elokuvia, telkkaria, pelaamaan videopelejä, kuuntelemaan musiikkia... samanlaiset kuin isoimmissa lentokoneissa. :D
Itse kulutin matkan nukkumalla, kuuntelemalla musiikkia ja katsomalla japanilaisen elokuvan Halfway. Ihan hyvä elokuva muuten, mutta se loppui hassusti kesken.
Pysähdyimme parin tunnin välein aina pariksikymmeneksi minuutiksi kerrallaan sellaiselle isolle "service arealle", jossa pystyi käymään vessassa ja ostamaan syötävää ja juotavaa mukaan tai syömään ihan ravintolassa ja oli siellä varmaan kaikenlaisia matkamuistomyymälöitäkin.
Matkareitti oli todella kaunis. Menimme meren viertä ja keskellä vuoristoa ja järvi tai kaksikin taisi matkalla näkyä.
Pysähdyimme ensin Kiotossa jättämässä osan kyytiläisistä pois ja jatkoimme sitten matkaa Osakaan. Jäin turvallisesti pois Osakan JR-asemalla ja lähdin suunnistamaan kohti oikeaa metrolinjaa. Tässä vaiheessa raahasin laukkua vielä vähän lisää portaissa, mutta ensimmäistä kertaa ikinä joku pystähtyi ja auttoi minua! Tokiossa kukaan ei näyttänyt siltä että edes harkitsisi auttamistani, mutta täällä tämä mies jopa auttoi minua ostamaan metrolipun ja kantoi laukkuni metroon asti, sillä hän oli menossa samaan suuntaan. Ette arvaakaan miten helpottavaa tämä oli. ^^
Omalla asemallani ensin eksyttyäni (kyllä, taas) löysin oikean ylöskäynnin, mutta onnistuin silti menemään jotenkin väärästä kohdasta ylös ja jouduin kiertämään hieman, mutta löysin kuin löysinkin hotellini ja pääsin kirjoittautumaan sisään.
Hotelli on kaikin puolin pieni ja könynen, mutta ihan tarpeeksi mukava. Ilmastointi, lämmin suihku ja pyykinpesu on ilmaista, joten kaikki hyvin. ^^ Ainoa hassu asia on se, että täällä on tämä oma kerros vain naisille, josta löytyy kyllä vessa ja näin, mutta hotellin kaikki suihkut ovat alhaalla ensimmäisessä kerroksessa... jotain ei nyt olla mietitty ihan loppuun asti. x) Mutta eihän se mitään, kunhan suihkujen ovet menevät lukkoon. xD

Eilen en tehnyt muuta kuin asetuin aloilleni, kävin suihkussa ja hakemassa conbinista ruokaa. Pääsin hotellille muuten puoli kahdeksan maissa illalla.

Tänään nukuin pitkään ja lepäilin hotellilla kunnes nälkä rupesi muistuttamaan itsestään. Lähdin kiertelemään tässä ympäristössä ja löysinkin ruokapaikan. Syötyäni kiertelin hieman lisää ja löysin aivan massiivisen kauppakeskuksen, jonka kiertämiseen menikin sitten hetki... Siellä oli paitsi kaiken näköisiä vaate- ymsliikkeitä ja monikerroksinen sekatavarakauppa myös about miljoona ruokapaikkaa. Täytyy käydä testaamassa niistä muutamia tässä viikon aikana...
Tarpeeksi kierrettyäni yritin palata takaisin hotellille, mutta minulla meni puolisen tuntia kun yritin päästä yhdessä kohtaa tien yli. Siinä kohtaa oli menossa joku tietyö/remontti/rakennusurakka, joten pyörin sitten sen saman risteyksen alueella yrittäen kaikin tavoin tien yli. Lopulta minun piti kävellä pari sataa metriä risteyksestä poispäin (väärään suuntaan), mennä siellä tien yli ja sitten kävellä takaisin. Onneksi en ollut ainoa; myös japanilaiset olivat ihan pihalla ja kiipeilivät jo aitojen yli. x)

Otan tänään ihan rauhallisesti sillä jalkojani särkee, niskani ovat jumissa ja oikea käteni on kipeä (sen siitä saa kun raahaa laukkua joka painaa reilut 24 kiloa ja on vielä kolme muutakin laukkua vaivoina... en suosittele).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti