sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ajan viettämistä ja opiskelua

Alkuviikko meni pitkälti vain hengaillessa, koska enää ei ollut yliopistolla mitään pakollista. Maanantai oli vielä kaiken lisäksi yleinen vapaapäivä (vanhusten kunnioituksen päivä tjsp), jolloin kaikki paikat taisivat olla kiinni. En tosin käynyt katsomassa esim. kauppakeskusessa tai mitään, mutta oletettavasti.

Edelleen se sama maisema koulumatkan varrelta.

Tiistaina suunnattiin tämän toisen suomalaisen vaihtarin kanssa Osakaan etsimään sähköistä sanakirjaa. Kävimme läpi ison elektroniikkaliikkeen kaikki kolme tai neljä maanpäällistä kerrosta ennen kuin taivuimme yrmyinä suomalaisina kysymään infosta missä moisia laitteita mahtaisi olla. Sieltä ohjattiin alaspäin, ensimmäiseen kellarikerrokseen... x) Siellä sitten vietimme tovin jos toisenkin testaillen ja vertaillen eri malleja. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi tietysti voinut etukäteen netistä katsella vaihtoehtoja ja valita mieluisen ja sitten vain käydä hakemassa se, mutta onnistui se näinkin. Päädyimme molemmat ostamaan samanlaisen Canonin laitteen mallia mikälie (unohdin enkä viitsi katsoa). Hintaakaan ei ollut liikaa, noin 21000 yeniä (reilu 200 euroa). Taisi olla halvimmasta päästä.
Ainakin tähän mennessä se on toiminut vallan mainiosti. Ohjekirjaa ei ole pienen pikaoppaan lisäksi englanniksi ollenkaan, mutta laitteen kielen sai kyllä vaihdettua englanniksi. Meinasin, että opettelen ensin käyttämään sitä englanniksi ja sitten vaihdan kielen japaniin.

Samalla reissulla tuli myös käytyä uudestaan siellä korealaisessa kahvilassa Tsuruhashin tienoilla. Edelleenkin se porukka siellä on äärimmäisen mukavaa ja tunnelma hauska. Jos Korea kiinnostaa tai haluaa vaikka vain maistaa korealaista ruokaa, suosittelen~ Minulta saa ohjeet paikalle, jos mielenkiinto heräsi ja sattuu olemaan näillä kulmilla joskus. ;)

Keskiviikkona tapasimme jälleen suomalaisen kanssa ja hengasimme tällä kertaa lähimmän asemani vieressä olevassa massiivisessa Nishinomiya Gardens -kauppakeskuksessa. Sieltä löytyy kasa Marimekkoa ja Muumi-tavaraa, Haribon karkkeja, SM2:n otan tämän -niminen liike ja Helsinki Bakery. :D Löytyy myös vaikka mitä muutakin kivaa, siellä tulee varmasti vietettyä ihan kiitettävästi aikaa vuoden aikana.
Kävimme elokuvissa katsomassa ihanan hyvänmielen-elokuvan Himitsu no Akko-chan. Kieli oli juuri sopivan arkista (suurimmaksi osaksi), että ymmärsi helposti. Näyttelijät olivat mahtavia ja juoni ihanan rento. ^^

Huomatkaa myynnissä olevat syksyiset neuleet...


Torstaina olikin ensimmäinen virallinen koulupäivä.
Ai niin, tähän liittyen, kävimme tiistaina yliopistolla kertomassa, että "saimme luvan ottaa vähemmän kursseja" ja henkilökunnan ilmeet olivat edelleen huolestuneen huvittuneita. Mutta niin, voimme rauhassa olla menemättä niille kursseille, jotka aiomme ottaa pois ja ensi viikolla, kun on sen aika, käydä virallisesti pudottamassa niitä listoilta. Itselleni tulee nyt sitten 15 opintopistettä tänä syksynä.
Niin, siis torstaina suuntasin yliopistolle vasta 11:10 alkavalle tunnille, kun aamulla minulla ei ole mitään. Tämä tunti oli japania ja ainakin nyt ensimmäisen tunnin jälkeen se tuntuu vähän helpolta... mutta en sano vielä mitään, ensimmäinen tunti kun on yleensä vähän mitä sattuu.
Lounaan ja hyppyperiodin jälkeen vuorossa oli Sentence and Meaning in Japanese -kurssi eli käytännössä lauseanalyysiä. Opettaja ainakin on ihan hauska ja ihan tarpeeksi selkeä ja kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Lauseanalyysi on minulle aina Suomena japanintunnilla aiheuttanut jonkinlaisia ongelmia, sillä vaikka se on periaatteessa vain logiikasta kiinni ja olen pääsääntöisesti ihan looginen ihminen, lauseanalyysi ei vain jostain syystä uppoa päähäni. Osaan sitä kyllä opettajan avustuksella tunneilla, mutta sitten kun pitäisi itse hetken päästä yritää olen jälleen ihan pihalla. Olen kuitenkin kaikki kokeet, joissa sitä on ollut, päässyt ihan kerralla läpi, ja ihan mukiinmenevin arvosanoinkin, että en sitten tiedä... x)
Iltapäivällä viimeiseksi oli Language and Culture in Japan A -kurssi. Kävimme yleisesti läpi kurssilla käytäviä asioita ja tämäkin kurssi vaikutti erittäin mielenkiintoiselta.

Perjantai on minulla tyhjä, mutta käyn varmasti yliopistolla syömässä lounasta ja opiskelen itsenäisesti kirjastossa. Sovimme tämän toisen suomalaisen kanssa opiskelevamme yhdessä perjantaisin, kun hänelläkin on lounaan jälkeen tyhjää.

Lauantaina kävimme hengaamassa lukiolaisten kanssa tuossa viereisessä kaupungissa. Tämä oli tavallaan tutustumista, kun Halloweenin aikaan järjestämme heidän kanssaan samaisessa kaupungissa kaikkea kivaa leikittävää. :D Oli oikein mukavaa, pelattiin bingoa. x)


Lukujärjestyksessä jokainen päivä on jaettu periodeihin, joista yksi kestää aina 90 minuuttia. Toisen periodin jälkeen 12:40 on 50 minuuttia kestävä lounastauko ja koska yliopisto on juuriltaan kristillinen, on ensimmäisen ja toisen periodin välissä 35 minuuttia kestävä "kappelitunti", eli käytännössä vapaata.
Ensimmäinen periodi alkaa 9:00 ja viimeinen eli viides loppuu 18:20.
Minulla on kurssivalinnoista johtuen aika paljon hyppyperiodeja ja tosiaan perjantai kokonaan vapaa. Mutta yliopistolla on iso kirjasto ja muitakin paikkoja, joissa voi istua alas ja opiskella (tai nukkua niin kuin puolet kirjastossa oleskelijoista. Näin perjantaina kirjastossa istuessani kun eräs opiskelija tuli pöydän ääreen, levitti tavaransa siihen (kirjat ja penaalin sun muut) ja rupesi nukkumaan. Minulla on sellainen tunne, että joskus saatan kokeilla sitä itsekin).
Kerron muista kursseistani kunhan olen käynyt niiden ensimmäisillä tunneilla ensi viikolla.

Saamme hostperheiltämme lounaan vain viikonloppuisin ja yleisinä vapaapäivinä kun ei ole koulua, joten vaikka perjantaini on vapaa, minun täytyy itse hankkia lounaani. Yliopistolla on halpoja ja hyviä opiskelijaruokaloita, joissa on mukava käydä. ^^





Perjantaina sain vihdoin myös kännykkäni! Se on nätti, väriltään helmiäisen vaaleanpunainen, mutta vaikea käyttää kun kaikki on ihan erilailla kuin suomalaisissa kännyköissä. xD Mutta osaan sentään jo vastata maileihin ja lähettääkin niitä.
Japanissa tosiaan tekstaus on melkeinpä tuntematon käsite. Puhelimella lähetetään sähköpostia ja se löytyy puhelimesta ihan kaikilta. Tuolla laitteella pystyy kyllä lähettämään myös tekstiviestejä, ainakin käsittääkseni, mutta niin ei vain tehdä. En tiedä onko syy vai seuraus se, että tekstiviestit ovat kalliita. Mutta kuitenkin, mailaus jo onnistuu, joskin hyvin hitaasti. ^^"

Tällä viikolla olen jo saanut nukuttua kun yöt ovat viilenneet reilusti alle 25 asteen. Ihanaa~ Mutta minua naurattaa joka kerta, kun telkkarissa meteorologit puhuvat "syksytuulista". xD Lämpötila on kyllä laskenut alle 30 asteen, mutta on yhä 27-29, eikä se ole minun mielessäni ihan syksy kuitenkaan vielä. Mutta kyllä se pari astetta tekee jo paljon, eiköhän ne minullekin mukavat lämpötilat sieltä vielä tule. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti