maanantai 1. lokakuuta 2012

Dinner party ja taifuuni #17

Viime viikon maanantaina oli muuten normaali päivä, mutta illalla löysimme itsemme yllättäen izakayan tyylisestä ravintolassa sekalaisen opiskelijajoukkion kanssa.
Tämä toinen suomalainen vaihtari, jonka nimeksi taidan nyt paljastaa Maritta, sillä nimellä on helpompi selittää asioita, ja hän taitaa olla vakiovieras tässäkin blogissa. Niin siis, hän oli tänne päin tullessaan muutama viikko sitten sattumalta ruvennut juttelemaan eräiden japanilaisten kanssa, joista toinen paljastui Kangakun entiseksi oppilaaksi. Aikaa kului ja sitten yhtäkkiä Marittalle ja myös minulle tuli sähköposti tämän entisen oppilaan isältä, joka on Kangakussa professorina, joskin tällä hetkellä taitaa opettaa enemmän Saksassa yliopistossa, jonka nimen unohdin jo. Hän kutsui meidät "dinner partyyn" seuraavana maanantaina ja tokihan me sitten suostuimme. Paikalle oli kuulemma tulossa ainakin muutama muu vaihtari ja eräs japanilainen, joka oli pari vuotta sitten ollut Vaasassa vaihdossa ja jonka minä ja Maritta molemmat olimmekin tavanneet. ^^
Saavuimme sitten sovittuna aikana sovittuun paikkaan, josta meidät sitten koko porukka mysteerisesti kärrättiin pienellä mini-pakulla jonnekin päin Nishinomiyaa ravintolaan. Kävi ilmi, että kuskimme olikin paikan omistaja ja että ravintola oli oikeasti kyseisenä päivänä kiinni, mutta koska tämä porukan koolle kutsunut professori tunsi omistajan henkilökohtaisesti, me saimme erikoiskohtelun.
Istuimme sitten pöytään ja rupesimme herkuttelemaan. Illan aikana tuli maisteltua jos jonkinlaisia juomia sekä ehdottoman herkullisia ruokia, esimerkiksi sukiyakia (liemessä keitettyjä kasviksia, lihaa, tofua, mitä vaan. Valmisitimme sen itse pöydässä ja söimme parempiin suihin) ja sashimia (raakaa kalaa ja muita mereneläviä, olen suorastaan rakastunut siihen, varsinkin mustekala-sashimiin). Keskustelua käytiin englanniksi ja japaniksi ja kuultiin illan aikana myös saksaa, suomea ja espanjaakin. Jossain vaiheessa saimme yksityiskierroksen ravintolan viini- ja sakekellareihin.
Paikalla oli siis meidän kahden suomalaisen lisäksi itse professori (japanilainen), kolme saksalaista vaihtaria ja kaksi japanilaista opiskelijaa, joista siis toisen tunsimmekin entuudestaan. Jossain vaihessa seuraan liittyi myös kolmas japanilainen opiskelija, sekä japanilainen kukalie, jonka veli on kuuluisa baseballin pelaaja (niin kuuluisa, että kun oli mainittu että suvusta löytyy urheilija, ja henkilö sanoi sukunimensä, muiden pöydän japanilaisten silmät levisivät lautasiksi ja kuului kovaan ääneen kysymys "ai SE tämäjatuo??").
Lopuksi innostuttiin vielä laulamaan pari kappaletta karaokea ravintolan laitteilla. Erotessamme professori lupasi kutsua meidät kaikki vielä uudestaankin yhteen ennen kuin saksalaiset lähtevät kotiin vuoden vaihduttua.
En kuvitellut "dinner partya" ihan tuollaiseksi, mutta todella hauskaa oli tietenkin ja mahtavaa, että näinkin randomeja asioita tapahtuu. ^^

Muuten viikko menikin aika lailla opiskellessa (keskiviikkona kävimme jälleen elokuvissa, mutta ei siitä sen enempää). Alkuviikosta kävimme tiputtelemassa parit kurssit pois lukujärjestyksestä.

Viikonlopun aikana Japanin yli pyyhkäisi taifuuni numero 17. Perjantaina vielä näytti, että se tulisi juuri tästäkin yli noin maanantain aikana (johon nihongo partnerini reaktio oli kutakuinkin riehakas "JES, luennot ehkä perutaan!!"), mutta ennusteet päivittyivät nopeasti ja taifuuni sivuuttikin Nishinomiyan ja Osakan jo sunnuntaina hiuksenhienosti niin, että Osakassa vain satoi kaatamalla, mutta tuulta ei ollut sen enempää kuin muutenkaan.

Kävimme siis sunnuntaina Osakassa tapaamassa kolmatta FKF:ltä tullutta vaihtaria. Eksyttyämme ensin hieman (miksi se on täällä super-helppoa?) löysimme etsimämme ison tavaratalon ja kiertelimme sitä samalla jutellen. Kävimme parissa kahvilassakin ja syömässä liukuhihnasushia. Olimme pahimman sateen ajan sisällä, joten palatessamme illalla takaisin Nishinomiyaan ei enää edes satanut. Sellainen taifuuni tällä kertaa. ^^"

Lupasin kertoa kursseistani tarkemmin kunhan olen niillä kaikilla käynyt, mutta teenkin niistä oman postauksensa hetipiankohta, joten odotelkaahan vielä hetki ihan rauhassa (tiedätte kyllä keitä olette, senkin hoputtajat). ^^



PS: Ei kuvia tällä kertaa, anteeksi! Ei ole oikein tullut otettua kuvia nyt mistään ja ne muutamakin ovat vielä kamerassa enkä niitä jaksa tähän hätään sieltä kaivaa... ^^"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti