keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Yöpymistä ja matkailua

Lupasin kertoa Osakan hotellistani sitten kun olen varauksen saanut tehtyä, mutta unohdin aivan. Ehkä kukaan ei vielä ehtinyt kaivatakaan. ^^

Löysin sattumalta tutun tuttuni (tai jotain sellaista) suosituksen Hotel Raizan Southiin, mutta tutkin muitakin vaihtoehtoja, etten ihan sokeasti mennyt varaamaan.
Päädyin tuohon Raizaniin sitten lopullisestikin. Se vaikuttaa mukavalta ja on ihan tarpeeksi hyvällä paikalla.
Tulen olemaan yhden hengen huoneessa, mutta vessa/suihku on jaettu. Muuten en ehkä olisikaan tällaista järjestelyä valinnut, mutta tässä hotellissa on sellainen erikoisuus, että siellä on kerros vain naisille. Näin ollen ei sitten tarvitse iltapesun ja/tai suihkun jälkeen hiippailla käytävillä epäedustavana ja törmätä vieraisiin miehiin. Kyllähän sekin olisi mennyt tokikin, mutta pidin tätä mukavampana vaihtoehtona, kun sellaista kerran tarjottiin. ^^

Koska olen hotellissa niin kauan (7 yötä), sain 100 yeniä per yö alennusta hinnasta ja yhden yön hinnaksi tuli siis näin pyöreät 2000 yeniä (~20 euroa). Mielestäni oikein käypä hinta suhteellisen keskellä Osakaa olevassa hotellissa. :)

Tein varauksen heidän omilla nettisivuillaan ja heiltä tulikin välittömästi perään varmistusviesti, mutta olen ehkä hieman huolissani siitä ettei minun tarvinnut maksaa minkäänlaista varausmaksua... Varaus näyttää kuitenkin ihan viralliselta ja oikealta (lukuun ottamatta lausetta "Your reservation has dully accepted by us."), mutta laitetaan se engrishin piikkiin), joten eiköhän se siitä. Sen näkee sitten kun sinne kömmin joskus 1. päivä syyskuuta suoraan yöbussista.

Tästä en muuten olekaan vielä kertonut.
Kun matkaseurueeni suuntaa takaisin Suomea kohti 31. päivä elokuuta, aikomuksenani on hengailla vielä se päivä Tokiossa ja lähteä sitten illalla yöbussilla Osakaan. Päädyin yöbussiin, sillä vaikka juna olisi mukavampi tapa matkustaa (minulle itselleni ainakin), on se myös huomattavasti kalliimpi ja junaa voi myös joutua vaihtamaan. Myös yöjunia on olemassa, mutta niiden hinnat nousevat pilviin.
Yöbussi lähtee Tokiosta illalla noin kello 22-23 ja on perillä seuraavana aamuna kello 7-9, riippuu vähän siitä, mihin päin Osakaa bussi matkustajia jättää. Olen muutamia vaihtoehtoja jo tutkinut, bussiyhtiöitä ja reittejä siis, mutta päätän asian luultavasti vasta sitten Tokiossa ollessani. Vaihtoehtoja on niin monta, että kyllä sieltä joku aina löytyy.
Halvimmat liput, joita katsoin olivat muistaakseni jossain 4500 yenin paikkeilla (~45 euroa). Hieman kallista, mutta toisaalta siinä kuljetaankin aikamoinen matka, ja juna olisi kalliimpi.

Shinkansen eli luotijuna olisi ollut mahtava kokemus, mutta kun menolippu roikkuu siellä ~135 euron paikkeilla niin taidan jättää tällä kertaa väliin. x)



PS: Jos jollakulla on kysymyksiä ihan mistä vaan, niin kysykää ihmeessä! Tällä hetkellä minulla ei ole muuta kuin aikaa. Myös tulevaisuudessa saa kysellä ihan vapaasti tai laittaa ihan muuten vaan kommenttia, jos siltä tuntuu. Ehdotuksia otetaan vastaan, jos on jotain mistä haluaisitte lukea nyt tai tulevaisuudessa; lupaan laittaa kaikki ideat ylös ja toteuttaa niitä sitten kun on sopiva aika. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti