keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kangaku & Nishinomiya

Tervetulopostauksessa taisin ohimennen mainita mihin yliopistoon olen menossa ja missä se sijaitsee, mutta koska tästäkin on tullut nyt usemman kanssa jo juteltua, niin teenpäs pienen infopläjäyksen. :)

Enhän itsekään tiedä kyseisestä paikasta yhtään sen enempää kuin mitä Wikipediasta ja Googlen kautta selviää, mutta ei se haittaa.



Yliopisto on siis nimeltänsä Kwansei Gakuin (関西学院大学 Kansei Gakuin Daigaku). Nimi merkitsee ihan vain Kansain alueen (Japanin keskivaiheet mm. Osaka-Kioto-Kobe) yliopistoa (on olemassa erikseen myös Kansain yliopisto, ihan eri laitos siis, sinne en ole menossa). Lyhyesti nimi on Kangaku ja se on Kansain alueen neljän arvostetuimman yksityisyliopiston joukossa. Ei mikään ihan turha koulu siis.
Yliopisto on perustettu 1889 ja oli alunperin vain jonkinlainen seminaarityylinen ratkaisu metodistikirkon kanssa yhteistyössä. Yliopisto siitä tuli 1911. Poikakoulun ovet avautuivat myös naisille vuodesta 1943 alkaen.

Kansain alue pinkillä, tuolla ylempänä on merkitty myös Tokio.

Kansain alue lähempää, Hyogon prefektuuri pinkillä. Tuolta löytyy myös Kioto ja Kobe.

Kangaku sijaitsee Nishinomiyan kaupungissa Hyogon prefektuurissa. Nykyiselle paikalleen yliopisto muutti 1929, sitä ennen se sijaitsi Kobessa.

Nishinomiya (西宮) sijoittuu Osakan ja Koben väliin Osakanlahden rannalle. Asukkaita siellä on vajaa puoli miljoonaa (siis jopa hitusen vähemmän kuin Helsingissä), mutta se on asukasluvultaan prefektuurinsa kolmanneksi suurin kaupunki. Pinta-alaa on kuitenkin vain vajaa 100 neliökilometriä.
Kaupungin tunnuskukkana toimii sakura (kirsikka) ja puuna kamferipuu. Sen tunnistettavin maamerkki on Kabuto-vuori (309 metriä korkea), joka sijaitsee pitkänomaisen kaupungin keskivaiheilla.

Hyogon prefektuuri, jossa Nishinomiya pinkillä ja vertauksen vuoksi Kobe sinisellä.


Nishinomiya kuuluu myös Kioton, Osakan ja Koben muodostamaan (tai rajoittamaan) isoon metropolialueeseen (japaniksi Keihanshin 京阪神). Tällä alueella asuu yhteensä noin 18,6 miljoonaa ihmistä ja se onkin toiseksi suurin metropolialue Japanissa, heti Suur-Tokion jälkeen. Suomi kertaa kolme ja pari miljoonaa päälle?
Nishinomiya itsessään saattaa kuulostaa pieneltä kaupungilta, mutta käytännössä asutus ei siis koskaan lopu, vaan on aikalailla yhtenäistä Kobeen päin ja myös Osakaan ja aina Kiotoon asti. Ja kun Osaka siinä vieressä on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki (vajaa 3 miljoonaa asukasta), ei ihmisiltä voi välttyä.


Nishinomiya ei varmaankaan ole kovin monelle ennestään tuttu kaupunki (ei ollut minullekaan), mutta sen naapurit Osaka ja Kobe kuulostavat varmaan tutuilta.
Ne jotka muistavat, 1995 tapahtunut tuhoisa maanjäristys aiheutti suuria tuhoja myös Nishinomiyassa.

Nishinomiya on kuitenkin ihan yhtä turvallinen paikka kuin mikä tahansa muukin Japanissa. Maanjäristyksiä ja taifuuneja on, mutta Osakanlahti taitaa sentään turvata mahdollisilta tsunameilta, se kun on sen verran suljettu paikka, että aallon pitäisi olla monta kymmentä metriä korkea, että pääsisi lahden pohjukoille asti.

En tiedä vielä missä hostperheeni tulee asumaan, mutta kuulemma he voivat olla Nishinomiyan lisäksi hyvin myös Kobesta tai Osakasta. En kyllä tästäkään ole varma... saan tiedot hostperheestäni joskus ennen syyskuuta, sen tarkempaa aikaa ei ole sanottu.



PS: Kangakun kuva heidän omilta nettisivuiltaan, muut kuvat Googlesta, mutta huomaatte varmaan, että muokkasin niitä itse hieman. x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti