sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Tervetuloa!

Hei ja tervetuloa uuden blogini seuraan!

Ihan ensimmäiseksi vähän kuivaa esittelyä kaikkien tuntemattomien hyväksi.

Vaasa, 20.04.2012

Olen 22-vuotias nainen ja asun tällä hetkellä Vaasassa. Opiskelen Vaasan yliopistossa pääaineena englantia ja pienessä kansanopistossa (Fria kristliga folkhögskolan) mutta Tukholman yliopiston alaisuudessa japanin kieltä ja kulttuuria.
Rakastan Japanin kieltä ja kulttuuria, mutta myös Korea ja Kiina vetävät puoleensa. Kuuntelen paljon korealaista ja japanilaista (ja myös vähän kiinalaista/taiwanilaista) musiikkia ja katselen kaikkien kolmen maan draamoja ja elokuvia. Jos tällaiset asiat ja minun mielipiteeni niistä kiinnostavat, voi käydä katsomassa myös toista blogiani. Varoituksena tosin, etten ole hirveästi ehtinyt sinne kirjoitella viime aikoina. Silloin tällöin vähän jotain kuitenkin.

Tämän blogin tarkoitus on kertoa kaikille kiinnostuneille elämästäni ja kokemuksistani vaihtovuoteni aikana. Vaihtoni suuntautuu minnekäs muuallekaan kuin Japaniin, tarkemmin sanottuna Nishinomiyan kaupungissa sijaitsevaan Kwansei Gakuin yliopistoon.
Tarkoituksenani on olla perillä koko lukuvuosi, eli aina ensi kesään saakka.
Vaihtoni on määrä alkaa vasta syyskuun alkupuolella. Halusin kuitenkin aloittaa tämän blogin jo nyt, sillä haluan myös kertoa hakuprosessista ja muista valmisteluistani. Lisäksi suunnitelmissani on ennen Nishinomiyaan laskeutumista viettää kuukauden verran aikaa Tokiossa elokuussa. Kirjoitan siitäkin tähän blogiin, sillä se on pehmeä laskuni Japanin elämään.

Blogin nimi, Läntisen palatsin varjossa, tulee Nishinomiyan kaupungin nimestä. Nishinomiya kirjoitetaan japaniksi 西宮 ja merkit tarkoittavat "länsi" ja "palatsi, temppeli". Pohdin tätä nimeä monta viikkoa enkä muuta saanut aikaan...

Seuraavat kolmisen kuukautta Läntisen palatsin varjo saattaa olla aika hiljainen, mutta yritän kirjoitella milloin mitäkin aina välillä. Jos ei muuta, niin sitten ainakin panikointia tyylillä "eikö se elokuu voisi jo tulla, en malttaisi odottaa!!" tai "voi ei, tajusin juuri että yksi todella tärkeä asia on hoitamatta ja lento lähtee HUOMENNA!".
Toivottavasti enemmän tuota edellistä eikä niinkään tuota jälkimmäistä.

Ehkä tämä jaarittelu saa nyt riittää. Seuraavat kirjoitukset koskevatkin sitten jo hakuprosessia ja sitä paperisotaa joka sen kanssa oli käytävä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti